Mango lassi

Tradiční indický nápoj, který v teplých dnech příjemně osvěží a pro jeho sytost jej můžeme v létě podávat jako lehkou svačinku. Dokonalou chuť mu dodává kardamon spolu se skořicí. Jak si připravit domácí mango lassi poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Tradiční indický nápoj, který v teplých dnech příjemně osvěží a pro jeho sytost jej můžeme v létě podávat jako lehkou svačinku. Dokonalou chuť mu dodává kardamon spolu se skořicí. Jak si připravit domácí mango lassi poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 sklenice
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jogurt 150g bílý
    mléko 120ml
    med 2lžičky či jiné sladidlo
    mango 1ks zralé
    kardamon 1špetka mletý
    skořice 1špetka
Pokyny
  1. Mango oloupeme, zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.
  2. Spolu s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  3. Před podáváním ozdobíme špetkou mletého kardamonu.

Obsah kelímku od jogurtu stačí pořádně vyprázdnit (vylít, můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka můžeme vytřídit zvlášť do sběrných nádob na kovy. Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*