Cibulový dip

Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    olej 200ml rostlinný
    hořčice 30g dijonská
    med 30g
    cibule 4ks žlutá
    žloutek 2ks
    petržel 15g hladkolistá
    citrón 1ks citronová šťáva a kůra
Pokyny
  1. Cibule vcelku dáme na sucho péct i se slupkou do trouby při teplotě 230 °C na 30 minut.
  2. Po půl hodině se slupka cibule spálí do černa, ale vnitřek zesládne.
  3. Cibuli necháme vychladit, oloupeme od spálených slupek a vnitřek cibule nakrájíme najemno.
  4. Do šlehací nádoby dáme žloutky, dijonskou hořčici, med, citronovou kůru a šťávu.
  5. Začneme šlehat a pomalu přiléváme rostlinný olej dokud nevznikne hustá majonéza.
  6. Přidáme najemno nakrájenou spálenou cibuli, čerstvě nakrájenou hladkolistou petržel a dochuťíme solí a pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: tento dip báječně chutná k pečeným bramborám, grilovanému masu nebo zelenině a také ke smaženým hranolkám, nebo květáku.

Až hořčici ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Láhev ze skla můžeme znovu umýt a opětovně ji použít, nebo ji vytřídit do sběrných nádob na tříděný odpad. Odpad ze skla patří do kontejneru označených zelenou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*