Kdy jindy si užívat skvělé saláty, než v létě! Velmi oblíbené jsou právě těstovinové saláty, které můžeme podávat jako ideální plnohodnotný oběd. Připravte si vynikající ravioly s kuřecím masem, ořechy, chřestem, rajčaty a bazalkou zasypané parmazánem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Kdy jindy si užívat skvělé saláty, než v létě! Velmi oblíbené jsou právě těstovinové saláty, které můžeme podávat jako ideální plnohodnotný oběd. Připravte si vynikající ravioly s kuřecím masem, ořechy, chřestem, rajčaty a bazalkou zasypané parmazánem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Zelený chřest omyjeme a odlámeme špičky i s kusem stonku (zbytek chřestu použijeme např. do polévky). Pokud máme silnější stonky, tak je necháme 1 minutu povařit v osolené vodě a poté je prudce zchladíme, aby neztratily barvu.
- Nyní rozehřejeme pánev, nalijeme do ní trochu oleje a blanšírovaný chřest krátce orestujeme.
- Když je hotový, dáme ho bokem a orestujeme také cherry rajčata.
- Ravioly uvaříme dle návodu.
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a také orestujeme.
- Do mísy dáme opečený chřest, rajčata, kuřecí maso, ravioly, zakapeme olivovým olejem, dochutíme solí, čerstvě namletý pepřem a nastrouhaným parmezánem a vše jemně promícháme.
- Nakonec před podáváním ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy a lístky bazalky.
Prázdný plastový obal od masa můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů - stačí je předtím například vypláchnout použitou jarovou vodou, vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí, že by tříděné obaly neměly být mastné a měli bychom maximálně zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím. Více o třídění plastového odpadu v článku Co jste nevěděli o obalech z plastu (ze seriálu Deník “třídičky” Irči).