Vychutnejme si chutě Asie v květákové polévce s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem! Tato krémová polévka je plná exotických chutí a vůní, které nás přenesou do dálek. Květáková polévka s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem je ideální na zahřátí v chladnějších dnech, nebo jako lehká a zdravá večeře. Připravte si ji podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Vychutnejme si chutě Asie v květákové polévce s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem! Tato krémová polévka je plná exotických chutí a vůní, které nás přenesou do dálek. Květáková polévka s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem je ideální na zahřátí v chladnějších dnech, nebo jako lehká a zdravá večeře. Připravte si ji podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Do pekáče vložíme květák, nakrájenou mrkev a neoloupané stroužky česneku.
- Vše zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 30 minut.
- V hrnci rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Přidáme koření a necháme krátce rozvonět, poté přisypeme opečenou zeleninu a česnek, který oloupeme.
- Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a asi 10 minut povaříme.
- Nakonec polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem, zjemníme trochou kokosového mléka a přidáme nasekaný čerstvý koriandr.
Nezužitkované kousky zeleniny lze uchovat pro pozdější použití - praktické tipy najdete v článku Jak zabránit ztrátě vitamínů a cenných látek z potravin? I z odkrojků zeleniny a zbytků z jídel lze připravit skvělé pokrmy - podívejte se na seriál Gurmánské vaření beze zbytku.