Caprese Bagel – kombinace proscuitta a bazalky

Recept na lahodný bagel plný italských chutí základ tvoří bazalkové pesto, mozzarella, rajčata a prosciutto. Připravte si bagel, který se skvěl hodí na snídani, svačinu i večeři - caprese bagel podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Recept na lahodný bagel plný italských chutí základ tvoří bazalkové pesto, mozzarella, rajčata a prosciutto. Připravte si bagel, který se skvěl hodí na snídani, svačinu i večeři - caprese bagel podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 bagely
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mozzarella 250g
    proscuitto 100g
    bagel 2ks sezamový
    rajče 2ks velké
    pesto bazalkové
    bazalka několik lístků čerstvá
Pokyny
  1. Bagely rozřízneme napůl a spodní části potřeme bazalkovým pestem (výborné je ale třeba také pesto z medvědího česneku).
  2. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a poklademe s nimi bagel.
  3. Nakonec přidáme zatočené plátky proscuitta, lehce posypeme čerstvě namletým pepřem, osolíme a ozdobíme plátky čerstvé bazalky.

Prázdný plastový obal od prosciutta můžeme vytřídit do sběrných nádob označených žlutou samolepkou informujících o třídění plastového odpadu. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a před tříděním bychom měli maximálně zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*