Recept na lahodný bagel plný italských chutí základ tvoří bazalkové pesto, mozzarella, rajčata a prosciutto. Připravte si bagel, který se skvěl hodí na snídani, svačinu i večeři - caprese bagel podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Recept na lahodný bagel plný italských chutí základ tvoří bazalkové pesto, mozzarella, rajčata a prosciutto. Připravte si bagel, který se skvěl hodí na snídani, svačinu i večeři - caprese bagel podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 bagely
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
mozzarella
250g
proscuitto
100g
bagel
2ks
sezamový
rajče
2ks
velké
pesto
bazalkové
bazalka
několik lístků
čerstvá
|
Pokyny
- Bagely rozřízneme napůl a spodní části potřeme bazalkovým pestem (výborné je ale třeba také pesto z medvědího česneku).
- Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a poklademe s nimi bagel.
- Nakonec přidáme zatočené plátky proscuitta, lehce posypeme čerstvě namletým pepřem, osolíme a ozdobíme plátky čerstvé bazalky.
Prázdný plastový obal od prosciutta můžeme vytřídit do sběrných nádob označených žlutou samolepkou informujících o třídění plastového odpadu. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a před tříděním bychom měli maximálně zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím.