Zapečené rizoto s kapustičkami

Připravte si lahodné vegetariánské rizoto, které chutná skvěle díky kombinaci kapusty, hub, česneku sypané sýrem a bylinkami dle chuti. Zapečení mu dodá skvělý šmrnc. Recept na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si lahodné vegetariánské rizoto, které chutná skvěle díky kombinaci kapusty, hub, česneku sypané sýrem a bylinkami dle chuti. Zapečení mu dodá skvělý šmrnc. Recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rýže 250g
    houby 100g
    tuk 60g
    cibule 1/2ks
    sýr strouhaný, dle chuti
Pokyny
  1. Růžičkovu kapustu blašírujeme (před zchlazením vaříme cca 3 minuty).
  2. Cibuli nakrájíme na drobno. Osmahneme na části tuku a krátce orestujeme i syrovou rýži. Následně zalijeme 4 dcl vody a dusíme společně do měkka.
  3. Na zbytku tuku orestujeme očištěné a nakrájené houby.
  4. Smícháme uvařenou rýži a houby s utřeným česnekem, přidáme kapustičky a dochutíme.
  5. Vše vložíme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Při přípravě pokrmů vzniká celá řada různých druhů odpadu. Od bioodpadu (slupky, skořápky vajíček), palstového odpadu (obaly od rýže, krabička od hub) až po gastroodpad (biologicky rozložitelný odpad z kuchyní). Ten je možný v některých městech vytřídit do speciálních nádob. Našim cílem by ale mělo být snížit množství kuchyňského odpadu, a předcházet plýtvání jídlem - inspirovat se můžeme například v receptech seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*