Připravte si lahodné vegetariánské rizoto, které chutná skvěle díky kombinaci kapusty, hub, česneku sypané sýrem a bylinkami dle chuti. Zapečení mu dodá skvělý šmrnc. Recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Připravte si lahodné vegetariánské rizoto, které chutná skvěle díky kombinaci kapusty, hub, česneku sypané sýrem a bylinkami dle chuti. Zapečení mu dodá skvělý šmrnc. Recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Růžičkovu kapustu blašírujeme (před zchlazením vaříme cca 3 minuty).
- Cibuli nakrájíme na drobno. Osmahneme na části tuku a krátce orestujeme i syrovou rýži. Následně zalijeme 4 dcl vody a dusíme společně do měkka.
- Na zbytku tuku orestujeme očištěné a nakrájené houby.
- Smícháme uvařenou rýži a houby s utřeným česnekem, přidáme kapustičky a dochutíme.
- Vše vložíme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Při přípravě pokrmů vzniká celá řada různých druhů odpadu. Od bioodpadu (slupky, skořápky vajíček), palstového odpadu (obaly od rýže, krabička od hub) až po gastroodpad (biologicky rozložitelný odpad z kuchyní). Ten je možný v některých městech vytřídit do speciálních nádob. Našim cílem by ale mělo být snížit množství kuchyňského odpadu, a předcházet plýtvání jídlem - inspirovat se můžeme například v receptech seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.