Připravte si lahodné tousty se skořicovým máslem a medem. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že se po této dobrotě jen zapráší! Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v tomto receptu!
|
Připravte si lahodné tousty se skořicovým máslem a medem. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že se po této dobrotě jen zapráší! Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v tomto receptu!
|
Porce
2 toasty
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
- Změklé máslo přendáme do mísy, přidáme med (ideální je, přidávat ho postupně, abychom docílili sladkosti, která nám bude vyhovovat).
- Následně přidáme skořici a vanilku.
- Vše důkladně prošleháme - ideálně elektrickým šlehačem, aby bylo máslo hezky nadýchané.
- Vyšlehané máslo přendáme do mističky a necháme krátce ztuhnout v lednici.
- V uzavřené nádobě ho můžeme v chladu skladovat až měsíc, ale můžeme ho také zamrazit.
TIP od Jakvkuchyni.cz: příprava skořicového másla není vůbec složitá. Stačí jen smíchat máslo se skořicí, příp. dle chuti osladit. Skořicové máslo se hodí například na opečené toasty, lívance, vafle nebo s ním můžeme potřít hotové palačinky.
Klasické máslo se obvykle prodává v obalu “papírovém obalu” - ten se skládá z papírové a hliníkové vrstvy. Tento obal patří do směsného odpadu. Sklenici od medu můžeme znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Před tříděním skla ho nemusíme vymývat, nevadí etikety ani kovová víčka.