Toasty se skořicovým máslem

Připravte si lahodné tousty se skořicovým máslem a medem. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že se po této dobrotě jen zapráší! Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v tomto receptu!
Připravte si lahodné tousty se skořicovým máslem a medem. Příprava je jednoduchá a uvidíte, že se po této dobrotě jen zapráší! Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v tomto receptu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 toasty
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 125g
    med cca 40g doporučuji přidávat postupně
    skořice 1,2lžičky mletá
    vanilka 1špetka
Pokyny
  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
  2. Změklé máslo přendáme do mísy, přidáme med (ideální je, přidávat ho postupně, abychom docílili sladkosti, která nám bude vyhovovat).
  3. Následně přidáme skořici a vanilku.
  4. Vše důkladně prošleháme - ideálně elektrickým šlehačem, aby bylo máslo hezky nadýchané.
  5. Vyšlehané máslo přendáme do mističky a necháme krátce ztuhnout v lednici.
  6. V uzavřené nádobě ho můžeme v chladu skladovat až měsíc, ale můžeme ho také zamrazit.

TIP od Jakvkuchyni.cz: příprava skořicového másla není vůbec složitá. Stačí jen smíchat máslo se skořicí, příp. dle chuti osladit. Skořicové máslo se hodí například na opečené toasty, lívance, vafle nebo s ním můžeme potřít hotové palačinky.

Klasické máslo se obvykle prodává v obalu “papírovém obalu” - ten se skládá z papírové a hliníkové vrstvy. Tento obal patří do směsného odpadu. Sklenici od medu můžeme znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Před tříděním skla ho nemusíme vymývat, nevadí etikety ani kovová víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*