Bezlepková tortilla pizza

Tento bleskový recept ocení nejen ti, kdo se vyhýbá lepku. Základ na pizzu připravíme totiž místo klasického těsta z kukuřičné tortilly a ozdobit ji už pak můžeme dle chuti! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vynikne chuť bylinek jako čerstvá bazalka, oregano a česnek.
Tento bleskový recept ocení nejen ti, kdo se vyhýbá lepku. Základ na pizzu připravíme totiž místo klasického těsta z kukuřičné tortilly a ozdobit ji už pak můžeme dle chuti! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vynikne chuť bylinek jako čerstvá bazalka, oregano a česnek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    protlak cca 150g rajčatový
    tortilla 4ks kukuřičná, bezlepková
    rajčata 4ks velká
    bazalka čerstvá
Pokyny
  1. Začneme tím, že připravíme sugo na pizzu - rajčatový protlak dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a oreganem.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem, vyskládáme na něj tortilly, potřeme je olivovým olejem a poté je potřeme ochuceným sugem.
  3. Tortilly můžeme ozdobit dle chuti a fantazie - lze přidat mozzarellu natrhanou na kousky, šunku, sýr, olivy.
  4. Tortilly pečeme v troubě na 180°C, aby se sýr roztekl.
  5. Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pokud byla rajčata v nápojovém kartonu, vytřídíme prázdný a sešlápnutý/zmačkaný obal do sběrné nádoby označené oranžovou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*