Tento bleskový recept ocení nejen ti, kdo se vyhýbá lepku. Základ na pizzu připravíme totiž místo klasického těsta z kukuřičné tortilly a ozdobit ji už pak můžeme dle chuti! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vynikne chuť bylinek jako čerstvá bazalka, oregano a česnek.
|
Tento bleskový recept ocení nejen ti, kdo se vyhýbá lepku. Základ na pizzu připravíme totiž místo klasického těsta z kukuřičné tortilly a ozdobit ji už pak můžeme dle chuti! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vynikne chuť bylinek jako čerstvá bazalka, oregano a česnek.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Začneme tím, že připravíme sugo na pizzu - rajčatový protlak dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a oreganem.
- Plech vyložíme pečicím papírem, vyskládáme na něj tortilly, potřeme je olivovým olejem a poté je potřeme ochuceným sugem.
- Tortilly můžeme ozdobit dle chuti a fantazie - lze přidat mozzarellu natrhanou na kousky, šunku, sýr, olivy.
- Tortilly pečeme v troubě na 180°C, aby se sýr roztekl.
- Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.
Pokud byla rajčata v nápojovém kartonu, vytřídíme prázdný a sešlápnutý/zmačkaný obal do sběrné nádoby označené oranžovou samolepkou.