Kachní prsa se, na rozdíl od dalšího masa z kachny, skvěle hodí na minutkovou úpravu. Při jejich přípravě je třeba dodržet několik pravidel a odměnou bude dokonale narůžovělé a šťavnaté maso. To chutná výtečně s placičkami z kořenové zeleniny a bylinek. Vyzkoušejte tuto lahůdku podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz! můžeme vyzkoušet placičky z kořenové zeleniny.
|
Kachní prsa se, na rozdíl od dalšího masa z kachny, skvěle hodí na minutkovou úpravu. Při jejich přípravě je třeba dodržet několik pravidel a odměnou bude dokonale narůžovělé a šťavnaté maso. To chutná výtečně s placičkami z kořenové zeleniny a bylinek. Vyzkoušejte tuto lahůdku podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz! můžeme vyzkoušet placičky z kořenové zeleniny.
|
Porce
4 kachní prsa
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
- K nastrouhané zelenině přidáme mouku, utřený česnek, vejce, strouhaný sýr a dochutíme je solí, pepřem a majoránkou.
- Vše společně zamícháme, aby vzniklo hustší těsto.
- Pánev rozehřejeme, nalijeme do ní trochu oleje a lžící tvarujeme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.
- Nyní se pustíme do přípravy kachních prsou.
- Kůži nařízneme do mřížky (pozor, nesmíme naříznout maso), maso osolíme a opepříme.
- Vhodnou pánev rozehřejeme na střední výkon (není třeba přidávat tuk, kachna ho pustí) a vložíme prsa kůží dolů.
- Prsa opékáme nejprve 15 minut (kůže bude krásně vypečená), poté je otočíme a dopečeme cca 2 minuty.
- V průběhu pečení se uvolní větší množství tuku, který odebereme a uložíme do lednice na další vaření.
- Hotové maso nakrájíme šikmo na tenké plátky, servírujeme s placičkami a nakládanými brusinkami.
Slupky a zbytky zeleniny patří na kompost, nebo do bioodpadu. Také je můžeme znovu uvařit! Jak na to? Připravíme z nich spirálovou pochoutku podle seriálu Vaříme beze zbytku. Pokud je zelenina zakoupena v obalech, například v plastových sáčcích, třídíme tyto obaly do kontejneru na plasty.