Husí paštika s mandlemi a brusinkami

Paštiky patří mezi opravdové kulinářské delikatesy. Zkuste si připravit lahodnou husí paštiku na bílém víně s mandlemi, brusinkami a bylinkami. Příprava zabere minimum času a chuťový výsledek bude nezapomenutelný! Připravte si ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Paštiky patří mezi opravdové kulinářské delikatesy. Zkuste si připravit lahodnou husí paštiku na bílém víně s mandlemi, brusinkami a bylinkami. Příprava zabere minimum času a chuťový výsledek bude nezapomenutelný! Připravte si ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    husí játra cca 1 kg
    víno 200ml bílé, suché
    smetana 100ml ke šlehání
    máslo 180g také na přelití
    cibule 2ks červená, menší
    česnek 2stroužky
    tymián 2lžičky
    nové koření 1špetka mleté
    brusinky nakládané nebo sušené
    mandle blanšírované nasekané
Pokyny
  1. Nejprve začneme tím, že játra očistíme a odblaníme.
  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Když je cibule hotová, přidáme játra a začneme je restovat.
  4. Po chvíli přidáme také nasekaný česnek, sůl, pepř, tymián a nové koření.
  5. Když se játra zatáhnou (mají našedivělou barvu), přilijeme víno a necháme ho cca 2 - 3 minuty odpařit.
  6. Nyní játra přendáme do mixéru (i s výpekem), přilijeme smetanu a přidáme máslo. Vše společně důkladně rozmixujeme.
  7. Nakonec do paštiky přidáme nasekané mandle a už jen krátce promixujeme. Pokud chceme, můžeme rozmixovat do hladka i mandle, nebo je naopak nemixujeme vůbec - podle toho je do paštiky přidáme.
  8. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem.
  9. Do skleničky nalijeme hotovou paštiku a přidáme také brusinky, kterými můžeme paštiku proložit.
  10. Stejně tak je možné spolu s mandlemi přidat i sušené brusinky.
  11. Zbytek másla rozpustíme a přelijeme s ním paštiku, aby neoschla. Paštiky poté necháme v lednici ztuhnout.

Až bílé víno ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Prázdnou skleněnou láhev umyjeme a znovu použijeme (re-use), nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, barevné sklo konkrétně patří do zeleného kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*