Paštiky patří mezi opravdové kulinářské delikatesy. Zkuste si připravit lahodnou husí paštiku na bílém víně s mandlemi, brusinkami a bylinkami. Příprava zabere minimum času a chuťový výsledek bude nezapomenutelný! Připravte si ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Paštiky patří mezi opravdové kulinářské delikatesy. Zkuste si připravit lahodnou husí paštiku na bílém víně s mandlemi, brusinkami a bylinkami. Příprava zabere minimum času a chuťový výsledek bude nezapomenutelný! Připravte si ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejprve začneme tím, že játra očistíme a odblaníme.
- V pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Když je cibule hotová, přidáme játra a začneme je restovat.
- Po chvíli přidáme také nasekaný česnek, sůl, pepř, tymián a nové koření.
- Když se játra zatáhnou (mají našedivělou barvu), přilijeme víno a necháme ho cca 2 - 3 minuty odpařit.
- Nyní játra přendáme do mixéru (i s výpekem), přilijeme smetanu a přidáme máslo. Vše společně důkladně rozmixujeme.
- Nakonec do paštiky přidáme nasekané mandle a už jen krátce promixujeme. Pokud chceme, můžeme rozmixovat do hladka i mandle, nebo je naopak nemixujeme vůbec - podle toho je do paštiky přidáme.
- Nakonec ji dochutíme solí a pepřem.
- Do skleničky nalijeme hotovou paštiku a přidáme také brusinky, kterými můžeme paštiku proložit.
- Stejně tak je možné spolu s mandlemi přidat i sušené brusinky.
- Zbytek másla rozpustíme a přelijeme s ním paštiku, aby neoschla. Paštiky poté necháme v lednici ztuhnout.
Až bílé víno ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Prázdnou skleněnou láhev umyjeme a znovu použijeme (re-use), nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, barevné sklo konkrétně patří do zeleného kontejneru.