Dýňová polévka je stálicí podzimu. Každý z nás má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Vyzkoušejte polévku z pečené máslové dýně se smetanou podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Dýňová polévka je stálicí podzimu. Každý z nás má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Vyzkoušejte polévku z pečené máslové dýně se smetanou podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Máslovou dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme ji na kousky.
- Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na měsíčky.
- Zeleninu rozložíme na pekáč, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme na 200 °C asi 30 minut (do změknutí).
- Zeleninu vyndáme z trouby a necháme ji lehce vychladnout.
- Vše přendáme do hrnce, zalijeme zeleninovym vývarem a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Polévku povaříme, v průběhu vaření k ní přidáme smetanu a ochutíme kořením.
TIP od Jakvkuchyni.cz: připravme k polévce bylinkové vločky ze starého chleba, na talíři ji můžeme ozdobit dýňovými semínky. Polévka z máslové dýně bude skvěle chutnat i se slaninovými chipsy.
Kam patří obal od smetany, kterou jsme v receptu využili? Pokud se jedná o nápojový karton, pak tento prázdný obal vytřídíme do kontejneru označených samolepkou nápojové kartony. POZOR! Ty se mohou často třídit v rámci tzv. multikomoditního sběru odpadu, kdy se společně do jedné nádoby třídí více druhů odpadu.