Nepečené cukroví je velmi oblíbené! Z talířů zpravidla mizí mezi prvními a navíc se do něj můžeme pustit až těsně před svátky, protože nám jeho příprava zabere jen pár minut. Jakvkuchyni.cz přináší recept na chutné tatrankové kuličky s příchutí rumu. Jak na to?
|
Nepečené cukroví je velmi oblíbené! Z talířů zpravidla mizí mezi prvními a navíc se do něj můžeme pustit až těsně před svátky, protože nám jeho příprava zabere jen pár minut. Jakvkuchyni.cz přináší recept na chutné tatrankové kuličky s příchutí rumu. Jak na to?
|
Porce
25 kuliček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
- Tatranky rozemeleme.
- Přidáme k nim cukr, změklé máslo, mleté ořechy a rum.
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
- Z těsta poté tvarujeme malé kuličky, které nakonec obalíme v kokosu, nebo použijeme jemně mleté ořechy či kakao.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Místo tatranek či horalek můžeme použít i jiné oblíbené sušenky. A namísto vlašských ořechů použít mleté mandle.
Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou. Tento obal patří do směsného odpadu. Pokud si koupíme sušenky v plastovém obalu, nezapomene je vytřídit do kontejneru na plasty označeného žlutou samolepkou.