Polévka s řapíkatým celerem a mrkví

Jednoduchá a výživná polévka, která zahřeje a dodá tělu potřebné vitamíny. Kombinace řapíkatého celeru, mrkve a aromatického česneku v kuřecím vývaru vytváří lehkou, ale chutnou polévku, kterou si snadno připravíme během chvíle. Připravte si kuřecí polévku s řapíkatým celerem a mrkví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jednoduchá a výživná polévka, která zahřeje a dodá tělu potřebné vitamíny. Kombinace řapíkatého celeru, mrkve a aromatického česneku v kuřecím vývaru vytváří lehkou, ale chutnou polévku, kterou si snadno připravíme během chvíle. Připravte si kuřecí polévku s řapíkatým celerem a mrkví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar cca 1l kuřecí
    mrkev 3ks větší
    celer 2řapíky
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks velká
    petrželka čerstvá
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme ghí.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  3. Několik minut pozvolna restujeme, aby cibule zesklovatěla. Dáváme pozor, aby cibule nezhnědla.
  4. Mezitím nakrájíme mrkev i řapíkatý celer.
  5. Oboje také přidáme do hrnce a asi 5 minut pozvolna opékáme.
  6. Nakonec přilijeme vývar, osolíme a asi 10 minut vaříme, aby zelenina změkla (nesmí se ale rozvařit).
  7. Před koncem vaření můžeme do polévky také přidat hrst zeleného hrášku.
  8. Před podáváním polévku ještě dochutím čerstvě namletým pepřem a nasekanou petrželkou.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Do polévky můžeme spolu se zeleninou také přidat 2 menší brambory. Vydatnější také bude, když do ní těsně před koncem vaření rozklepneme vejce, aby vznikl vaječný svítek.

Slupky a odřezky z mrkve, cibule, česneku a celeru patří do bioodpadu nebo na kompost, kde se přirozeně rozloží a mohou posloužit jako cenný zdroj živin pro půdu. Skvělou inspirací také může být Gurmánské vaření beze zbytku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*