Jednoduchá a výživná polévka, která zahřeje a dodá tělu potřebné vitamíny. Kombinace řapíkatého celeru, mrkve a aromatického česneku v kuřecím vývaru vytváří lehkou, ale chutnou polévku, kterou si snadno připravíme během chvíle. Připravte si kuřecí polévku s řapíkatým celerem a mrkví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Jednoduchá a výživná polévka, která zahřeje a dodá tělu potřebné vitamíny. Kombinace řapíkatého celeru, mrkve a aromatického česneku v kuřecím vývaru vytváří lehkou, ale chutnou polévku, kterou si snadno připravíme během chvíle. Připravte si kuřecí polévku s řapíkatým celerem a mrkví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
20 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme ghí.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Několik minut pozvolna restujeme, aby cibule zesklovatěla. Dáváme pozor, aby cibule nezhnědla.
- Mezitím nakrájíme mrkev i řapíkatý celer.
- Oboje také přidáme do hrnce a asi 5 minut pozvolna opékáme.
- Nakonec přilijeme vývar, osolíme a asi 10 minut vaříme, aby zelenina změkla (nesmí se ale rozvařit).
- Před koncem vaření můžeme do polévky také přidat hrst zeleného hrášku.
- Před podáváním polévku ještě dochutím čerstvě namletým pepřem a nasekanou petrželkou.
TIP od Jakvkuchyni.cz: Do polévky můžeme spolu se zeleninou také přidat 2 menší brambory. Vydatnější také bude, když do ní těsně před koncem vaření rozklepneme vejce, aby vznikl vaječný svítek.
Slupky a odřezky z mrkve, cibule, česneku a celeru patří do bioodpadu nebo na kompost, kde se přirozeně rozloží a mohou posloužit jako cenný zdroj živin pro půdu. Skvělou inspirací také může být Gurmánské vaření beze zbytku!