Tohle je skvělá volba pro zdravější mlsání! Křupavé, voňavé a s výraznou sýrovou chutí se hodí nejen jako pohoštění na oslavu, ale i jako svačina. Vyzkoušet můžeme variantu s tymiánem, česnekem nebo si je můžeme ochutit podle své fantazie třeba rozmarýnem nebo chilli. Jsou jednoduché na přípravu a zmizí z talíře rychlostí blesku. Připravte si chutné domácí celozrnné sýrové tyčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Tohle je skvělá volba pro zdravější mlsání! Křupavé, voňavé a s výraznou sýrovou chutí se hodí nejen jako pohoštění na oslavu, ale i jako svačina. Vyzkoušet můžeme variantu s tymiánem, česnekem nebo si je můžeme ochutit podle své fantazie třeba rozmarýnem nebo chilli. Jsou jednoduché na přípravu a zmizí z talíře rychlostí blesku. Připravte si chutné domácí celozrnné sýrové tyčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
35 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- V míse smícháme všechny suché suroviny.
- Sýr nastrouháme na jemné straně struhadla a přidáme do moučného základu, dále přidáme na kousky nakrájené máslo a smetanu.
- Ze všech surovin vypracujeme těsto (můžeme použít také robota).
- Hotové těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.
- Na pomoučněné ploše těsto vyválíme do tvaru obdélníku o tloušťce asi 1 cm.
- Nožem nebo rádýlkem těsto nakrájíme na tyčky, které můžeme ještě prsty vyválet do kulatého tvaru.
- Tyčky vyskládáme s dostatečnými mezerami na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut.
- Hotové tyčky vyndáme z trouby a necháme na plechu zcela vychladnout.
Plastové obaly od sýra a smetany třídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Obal od másla, který je kombinací neoddělitelných vrstev papíru a hliníku, patří do směsného odpadu.