Tento recept je perfektní volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. Kombinace šťavnatého masa, voňavé slaniny, jemného špenátu a nasládlých rajčat tvoří náplň, která roládě dodá šťavnatost i výraznou chuť. Zkuste ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Tento recept je perfektní volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. Kombinace šťavnatého masa, voňavé slaniny, jemného špenátu a nasládlých rajčat tvoří náplň, která roládě dodá šťavnatost i výraznou chuť. Zkuste ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
45 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které lehce rozklepeme.
- Naklepané plátky ještě osolíme a opepříme.
- Plátky masa poskládáme vedle sebe tak, aby se částečně překrývaly a vznikla plocha, na kterou budeme moci dávat další suroviny.
- Maso potřeme lehce hořčicí a vyskládáme na něj plátky slaniny.
- Čerstvý špenátem propláchneme a spaříme vodou. Přendáme ho do mísy, osolíme ho, opepříme a přimícháme nasekaný česnek.
- Nyní na roládu dáme spařený špenát a nasekané sušená rajčata.
- Náplň můžeme dávat jednak po celé ploše, nebo z ní vytvořit hromádku po celé délce masa.
- Roládu nyní opatrně zatočíme, svážeme kuchyňským provázkem a zvenku ještě případně osolíme a opepříme.
- Takto připravené maso s náplní přendáme do pekáče, kolem můžeme přidat nahrubo nakrájenou cibuli a také ji nezapomeneme lehce podlít vodou.
- Roládu pečeme zakrytou v předehřáté troubě na cca 160°C asi 2,5 hodiny, aby bylo maso hezky měkké.
- Podáváme ji s bramborovou kaší, nebo šťouchanými brambory.
Pokud máme sušená rajčata ve sklenici, vytřídíme ji do kontejneru označeného zelenou nálepkou. Slupky a odřezky z cibule, česneku a zbytků špenátu patří do bioodpadu nebo na kompost. Další inspiraci na to, jak v kuchyni neplýtvat, najdete v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!