Halina Pawlowská vášnivě miluje jídlo a v kuchyni je pečená vařená. Od vaření, pečení a jedení si občas odskočí a napíše vtipný scénář, knihu nebo si zamoderuje populární pořad. Určitě znáte Banánové rybičky, Díky za každé nové ráno nebo časopis Šťastný Jim. A Halině se daří, jak v kuchyni, tak v práci.
Máte nějaký tip nebo vychytávku, která Vám v kuchyni usnadňuje práci?
Mojí největší vychytávkou je, že vše krájím vsedě u stolku, z kterého je vidět na televizi. A musím říci, že když mám v ruce nůž a před sebou papriky, které krájím na maličké nudličky, že jsem vůči televizním pořadům nesmírně tolerantní.
Jaké je Vaše oblíbené jídlo a proč?
Mám ráda chřestovou polévku s bílou klobásou. Je to nezvyklá, ale moc dobrá kombinace. Pak taky miluju houbovou omáčku s novým bramborem a taky smaženici se smetanou. Jééé, já toho mám ráda, ještě třeba ukrajinské holubce, pirohy s brynzou, pusinkový dort, jahodový chlebíček, candáta s citronovým přelivem, bramborové placičky se salátem z červené řepy…. kyselo… všechny recepty si mohou čtenáři přečíst v mé Kuchařce, která vyjde už někdy na podzim. A proč mám ráda právě tahle jídla? Protože je doma připravovala moje máma, můj táta, moje tety, tchýně, manžel… vždycky byly z dobrých surovin, jednoduché a snad i zdravé, když máma umřela v pětadevadesáti letech a táta v devadesáti…
Třídíte ve vaší domácnosti? Máte na to nějaké specializované nádoby?
Zodpovědně třídíme a máme různobarevné “popelnice” z Ikey.