Domácí zmrzliny si vyrobíte za chvíli, výhodou je, že si do nich dáte přesně to, na co máte chuť. Od osvěžujícího sorbetu až po čokoládové dekadentní zmrzliny se smetanou nebo tvarohem. Přitom si jednoduše vystačíte s tvořítky na zmrzlinu nebo kvalitními keramickými mističkami, které můžete dát do mrazničky. Do tvořítek na nanuky vložte už dobře rozmixovanou a vychlazenou zmrzlinu. Pokud směs dáte do formiček rovnou, nebudete ji moci vyšlehat dojemna, bude více hrudkovitá. Směs zmrzliny můžete mrazit v kovové nádobě anebo v plastových sáčcích.
Opilý citrónový sorbet s mátou
Osvěžte se sorbetem, který je ideální i pro vegany. Pokud si chcete opravdu dopřát, přidejte i víno.
Recept - suroviny a postupPravá vanilková
Máte chuť na něco osvěžujícího? Zaručujeme, že pravá vanilková zmrzlina přijde k chuti.
Recept - suroviny a postupBanánová zmrzlina s čokoládou
Domácí zmrzlina vždy chutná nejlépe, vyzkoušejte rychlý recept a užijte si parádní osvěžení.
Recept - suroviny a postup
Tipy na přípravu domácí zmrzliny
- Pokud chcete přípravu co nejvíce zkrátit, všechny suroviny předem zamrazte a zpracovávejte, když mírně povolí (stačí je vyjmout z mrazničky a nechat deset minut venku). Ke zmražení zmrzliny vám pak postačí pouze hodinka.
- Čím častěji zmrzlinu prošleháte, tím jemnější bude. Ideální je každou hodinu. Nahradíte tak zmrzlinovač, který hmotu šlehá průběžně.
- Banány jsou skvělým základem, zejména pak ty s černými tečkami – jsou dozrálé a sladké. Nechte si je tedy v mrazničce do zásoby. Chcete si ulehčit práci? Zamrazte jej už nakrájený na kolečka.
- Pokud připravujete sorbet, místo obyčejného ledu zkuste led z ochucené vody – třeba kávy, sirupu nebo šťávy.
- Místo smetany nebo tvarohu použijte avokádo, nebo kokosový krém.
- Nebojte se zmrzlinu okořenit: skořice, kardamom, zázvor nebo špetka pepře dodají chuti na hloubce.