Videorecept: Malinový sirup

Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!

Podívejte se na video se Zuzkou

Zde si můžete stáhnout přehledný fotopostup. Můžete si jej vytisknout a vařit podle něj, uložit v počítači nebo poslat jako PDF třeba kamarádce.

Suroviny

  • 1 kg čerstvých malin
  • 500 ml vody
  • 1,5 kg krupicového cukru
  • 8 g kyseliny citronové
1Maliny vložte do většího hrnce a rozmačkejte je šťouchadlem na brambory. Malinovy sirup.00_00_30_23
2Rozmačkané ovoce zalijte vodou a zvolna jej zahřívejte do úplného rozvaření. Malinovy sirup.00_00_35_05
3Malinovou směs propasírujte přes jemné síto a odměřte získaný objem tekutiny – měli byste získat 1 l ovocné šťávy. Chybějící objem tekutiny dolijte vodou.  Malinovy sirup.00_00_45_19
4Kyselinu citronovou smíchejte s cukrem. Malinovy sirup.00_01_03_03
5Malinovou šťávu zahřejte na 80°C, rozmíchejte v ní cukr s kyselinou citronovou a vše dobře promíchejte. Malinovy sirup.00_01_07_03
6Sirup stále prohřívejte a udržujte na 80°C (tekutina nesmí projít varem) dalších 15 minut. Malinovy sirup.00_00_42_21
7Horkým sirupem plňte připravené lahve. Malinovy sirup.00_01_15_05
8Sirup po vychladnutí skladujte na tmavém a chladném místě. Malinovy sirup.00_01_32_08

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*