Videorecept: Domácí hamburger

Hamburgery patří ke vděčným jídlům: rychle se připraví, jednoduše servírují a jsou zdrojem velké radosti dospělých i dětí. U přípravy domácího hamburgeru dbejte na kvalitní suroviny a dostatečné propečení.

Podívejte se na video s Tomášem

Zde si můžete stáhnout přehledný fotopostup. Můžete si jej vytisknout a vařit podle něj, uložit v počítači nebo poslat jako PDF třeba kamarádce.

Suroviny a postup

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 4 kaiserky
  • 4 plátky slaniny
  • 100 ml plnotučné horčice
  • 50 ml medu
  • 20 ml drcených rajčat
  • 4 plátky čedaru
  • ledový salát
  • bazalka, pepř, sůl, olej
1Namleté hovězí maso tvarujeme do burgerů. Dáme ho do misky odpočívat a mezitím pokračujeme v přípravě. Burgry.00_01_07_01
2Drcená rajčata ochutíme solí a pepřem, ovoníme nasekanou bazalkou a osladíme cukrem. Burgry.00_00_49_13
3Kaiserky nebo jiné housky na burger překrojíme na půl. Burgry.00_01_54_08.Still062
4Na grilu si opečeme plátky slaniny. Burgry.00_01_26_17
5Ledový salát nakrájíme na nudličky. Burgry.00_00_42_11
6Maso dáme na gril, osolíme ho a opepříme. Burgry.00_01_25_19
7Spodní kaiserku potřeme tomatovou salsou. Burgry
8Poté klademe natrhaný ledový salát, pečené maso, čedar, křupavě opečenou slaninu a to vše přiklopíme vrchním dílem kaiserky potřeným medovou hořčici. Burgry.00_01_54_08

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*