Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.…
Bezmasá jídla
Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese…
Francouzský koláč quiche (vyslovte kyš) je stejně univerzální jako pizza – a stejně tak dobrý. Do korpusu z těsta můžete přidat své oblíbené maso nebo…
Pro čerstvé pečivo nemusíte chodit ven nebo jej rozmrazovat, můžete si jej upéci sami doma! Není to tak složité, jak to vypadá. Odměnou vám bude…
Tepelně upravená rajčata jsou zdravější než čerstvá. Zkuste ji je usušit, připravit z nich rychlou salsu nebo neapolskou omáčku. Rajčata obsahují až 90% vody, velmi…
Jste připravení na rajčatovou sezónu? My ji oslavíme osvěžující polévkou a pikantní zavařeninou. Jak využijete rajčata v kuchyni vy?
Kuchaře Martina Polačka znáte z pořadu Když vaří táta. Možná tedy i víte, že Martin zbožňuje chilli papričky, Mexiko a quesadillu. Quesadilla je tortilla plněná…
Francouzské koblížky les chouquettes (výslovnost le šuket) upeče i začátečník. Výsledkem jsou vláčné elegantní minidezerty. Když si pohrajete s jejich ozdobením, budou skvělým zákuskem nebo…
Muzikant Vojta Lavička nechybí na žádné důležité události romské kultury a byl také členem kultovních kapel Álom a Gipsy.cz. Pišot je jeho oblíbené jídlo, které…
Děti milují zdobení perníčků. Můžete je použít i jako dekorace nebo ozdoby na stromeček. Suroviny a příprava 20 dkg moučkového cukru 5 dkg másla 3…