Pistáciové cannoli

Pistáciové cannoli

Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.
Profiterolky s karamelovým krémem

Profiterolky s karamelovým krémem

Malé křehké kuličky z odpalovaného těsta plněné krémem patří k dalším klenotům francouzské cukrářské kuchyně. Odpalovaného těsta se vůbec nemusíte bát. Určitě vše hravě zvládnete a vaši rodinu překvapíte skutečně něčím speciálním.
Mandlový koláč s kousky rebarbory

Mandlový koláč s kousky rebarbory

Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
Pomerančové brownies s ořechy

Pomerančové brownies s ořechy

Abyste se dostali do čokoládového nebe, stačí opravdu jen málo. Na první pohled se může zdát, že tuto dobrotu sníte na posezení, ale nenechte se mýlit. Brownies jsou díky množství čokolády poměrně hutné a i malý kousek uspokojí všechny „čokoholiky”. Tentokrát jsme brownies ještě doplnili o křupavé ořechy a nádech luxusního dezertu jim dodal karamelizovaný pomeranč. Jak na to?
Originální duhový dort

Originální duhový dort

Upečte si s námi originální duhový dort, který tvoří čtyři korpusy a každý z nich hraje jinou barvou! A protože jsou korpusy ukryté pod lahodným krémem, bude jeho rozkrojení velkolepým překvapením pro všechny.
Čokoládový dort

Čokoládový dort

Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Škubánky – sladké jídlo milované i zatracované. Záleží na tom, kdo nám jej připravoval. Někteří je známe ze školních jídelen a nemáme k nim úplně důvěru, někteří je naopak známe od našich babiček, které používaly v kuchyni poctivé suroviny. Dnes si je připravíme právě podle jejich receptu.
Domácí máslové croissanty

Domácí máslové croissanty

Kdo by nemiloval teplé, čerstvě upečené a křupavé croissanty, které voní máslem! Francouzi jsou v jejich pečení mistři, ale odteď si je díky tomuto receptu můžete dopřát i vy . Jejich příprava se může zdát na první pohled složitá a vy si říkáte, že to nestojí za tu námahu. Věřte nám, stojí!
Dort od zajíčka

Dort od zajíčka

Mrkvový dort není přehnaně sladký, zaujme vás jemnou vanilkovou chutí. Dokonalá kombinace pro děti i dospělé, kteří dbají na zdraví. Když jej krásně nazdobíte, bude se krásně vyjímat i na narozeninové oslavě.
Chodské koláče

Chodské koláče

Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?