Mexické empanadas

Mexické empanadas

Empanadas jsou masem plněné kapsičky, které jsou oblíbené v zemích Jižní Ameriky. Každá země má svoji oblíbenou variantu. Kapsičky se pečou v troubě a jsou ideální k posezení s přáteli, na oslavy, nebo party. Kromě vepřového masa lze pro náplň použít maso hovězí, kuřecí nebo tuňáka. Záleží na nás. Jak na mexické empanadas s náplní s vepřového masa?
Polský žurek s klobásou

Polský žurek s klobásou

Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například kyselo. Pokud tedy milujete kyselé chutě, pak si zcela jistě oblíbíte i polský žurek. Tato polévka je velmi sytá a vydatná. Jejím základem je zákvas z žitné mouky, silný vývar z kostí nebo uzeného masa. Přidat můžeme klobásy, brambory, vařená vejce atd.
Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou se řadí k tradičním receptům české podzimní kuchyně a bývá klasikou zvěřinových hodů. Naši předkové využívali toho, co jim nabízela příroda. Zvěřina se tak objevovala na stolech převážně od podzimu do poloviny zimy, kdy je lovecká sezóna a také dozrávaly šípky. Šípková omáčka má pikantní sladkokyselou chuť a právě se zvěřinou tvoří nerozlučnou dvojici. Jak na to?
Tuňákový steak s melounem

Tuňákový steak s melounem

Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!
Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se u nás těší velké oblibě.. Věděli jste, že lososů je několik druhů? Čím jsou specifičtí a jak si je v kuchyni připravit poradíme v dalším dílu Rybího speciálu na Jakvkuchyni.cz!,
Dim Sum

Čínské knedlíčky Dim sum

Dim sum jsou dušené knedlíčky typické pro čínskou kuchyni, které se tradičně připravují na bambusovém pařáčku, na jehož dně bývá banánový list. Knedlíčků existuje spoustu druhů, liší se náplní i tvarem. Základní verzi Dim Sum si však zvládnete připravit sami doma. Základem je těsto won ton, které se tradičně plní masovou, krevetovou nebo vegetariánskou náplní. K horkým knedlíčkům se pak podává omáčka – tradiční sójová, omáčka hoisin nebo sladká chilli omáčka. Jak na to?
Quesadilla s batáty

Quesadilla s batáty

Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?
Pečené zelí

Pečené zelí s klobáskou a jablkem

Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou

Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou

Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?
Bryndzové halušky podle Pavla Berkyho

Bryndzové halušky podle Pavla Berkyho

Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
Hovězí fajitas na grilu

Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.