Pečené zelí

Pečené zelí s klobáskou a jablkem

Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou

Kuřecí řízečky s dýňovo-jablečnou omáčkou

Řízky patří k snad největší klasice v naší kuchyni. A možná i proto jej dokážeme připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se na Jakvkuchyni.cz receptem, ve kterém je klasický trojobal doplněn chutěmi italských bylinek a parmazánu. Šťavnatost řízky získají díky pikantní a nasládlé omáčce z jablek a dýně. Jak na to?
Bryndzové halušky podle Pavla Berkyho

Bryndzové halušky podle Pavla Berkyho

Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
Hovězí fajitas na grilu

Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.
Křupavá smažená treska s pikantní majonézou

Křupavá smažená treska s pikantní majonézou

Ryby by měly tvořit pravidelnou součást našeho jídelníčku. Treska je poměrně levná a u nás dobře dostupná mořská ryba, která báječně chutná. Její příprava je většinou velmi rychlá a není třeba se zabývat složitou přípravou nebo překombinováním použitých surovin. I tentokrát jsme ji doplnili pouze bylinkami a česnekem. Ideální k dochucení je pikantní majonéza a jako příloha zelenina, nebo bagetka. Jak na to?
Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety a okurkový salát podle tohoto receptu jsou hotové raz dva a jsou velice chutné a svěží. Jídlo můžeme servírovat do 30 minut, je to tedy skvělá volba, pokud nemáme moc času. Pikantní krevety s okurkovým salátem můžeme podávat jako rychlý lehký oběd, nebo večeři. Hodí se ale také jako originální předkrm na jakoukoli party. Jak na to?
Guláš ze sumce

Guláš ze sumce

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.
SUMČÍ STEAK

SUMČÍ STEAK

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.
Domažlický houbovec

Domažlický houbovec

Češi jsou národem houbařů a v letních měsících jsou naše lesy plné rozmanitých hub. Pokud vás již omrzela klasická praženice a hledáte novou inspiraci, vyzkoušejte tento recept. Kořeněné brambory a houby, zalité vaječnou směsí – takový je tradiční houbovec z jižních Čech.
Buddha bowl s falafelem

Buddha bowl s falafelem

Buddha bowl bychom mohli nazvat “miskou plnou hojnosti”. Většinou se jedná o vegetariánské jídlo, které je dokonale vyvážené a barevné. Miska je vždy sestavena tak, aby obsahovala čerstvou sezónní a listovou zeleninu, zdravé tuky a obiloviny nebo luštěniny či protein. Díky tomu tělo dostane mnoho vitamínů a minerálů. Na závěr vše zalijeme dresinkem, posypeme oříšky, semínky nebo bylinkami. Buddhovy misky jsou krásně barevné a pokaždé mohou vypadat a samozřejmě i chutnat jinak. Jakvkuchyni.cz přináší recept na Buddha bowl s falafelem. Jak na to?