Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Hlavní chod
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Sladký štrúdl patří mezi nejoblíbenější sladké dezerty. Pokud patříte k těm, kdo sladké zrovna moc nemusí, máme pro vás slanou verzi závinu. Místo ovocné náplně jsme použili náplň plnou jarní zeleniny. Zeleninové náplně se dají navíc různě obměňovat a kombinovat, takže můžete popustit uzdu své kreativitě a fantazii.
Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide...
Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.
Možná jste nevěděli, že Česká republika byla chřestovou velmocí, dokud jej komunisté neoznačili za buržoazní rostlinu,. Pak se z našich polí a stolů chřest vytratil, ale v poslední době zažívá boom. Právě teď je jeho sezóna v plném proudu. Jeho příprava je jednoduchá a jeho jemná chuť vás překvapí. V chřestu je zastoupena celá řada vitamínů a minerálních látek. Zapečený chřest je jednou z variant, jak jej upravit. Můžete jej podávat spolu s bramborami jako hlavní jídlo, nebo třeba se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.
Tento recept je ideální na využití zbylé rýže. Navíc je variabilní – můžeme si ho tak připravit se zeleninou dle vlastní chuti, přidat zbylé maso třeba z oběda z předešlého dne, perfektně se hodí i krevety. Jak na to?
Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
Zaujala vás rumunská kuchyně a chcete si některou z místních pochoutek uvařit doma? Naučíme vás, jak připravit výborné grilované Mititei neboli čevabčiči po rumunsku. Jdeme na to.
Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso.
Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?