Koláč se špenátem a vejci

Koláč se špenátem a vejci

Slané koláče se těší velké oblibě a lze je připravit na velmi mnoho způsobů, podle toho, co máme doma zrovna po ruce. Možná i nám zbyly po Velikonocích ještě zásoby vajec, které je potřeba zpracovat. Máme tip na skvělý jarně laděný koláč, jehož křupavý korpus naplníme směsí špenátu a nakonec ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Bramborové placky

Odpočaté bramborové placky

Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
Jehněčí maso

Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Zapečené gigli

Zapečené gigli

Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je původem z Texasu, ale s notnou stopou mexického vlivu, patří k velmi oblíbeným pokrmům po celém světě. Již z názvu je patrné, že hlavní roli při přípravě tohoto jídla hrají chilli papričky a maso. Dalo by se říct, že se jedná o exotickou obdobu našeho guláše. I přesto, že jeho příprava se z počátku může zdát velmi složitá, patří chilli con carne k poměrně snadným pokrmům, se kterým si hravě poradíte. Nejvíc práce je zpočátku při přípravě všech ingrediencí, ale ve druhé fázi už „jen“ čekáte, než pokrm probublá a nasaje všechny chutě. Tak se do toho pojďme pustit!
Pečená vepřová žebra

Pečená vepřová žebra

Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.
Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
Nákyp z kořenové zeleniny

Nákyp z kořenové zeleniny s tofu

Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Máte rádi slepici na paprice, ale přemýšlíte o odlehčenější a zdravější verzi této české klasiky? Pokud se nebojíte a rádi zkoušíte nové věci, pojďte si s námi připravit bezmasou verzi s cizrnou.
Nadívané telecí

Nadívané telecí

Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
Osso buco

Osso buco

Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.