Smetanové těstoviny se šalvějí a slaninou

Smetanové těstoviny se šalvějí a šunkou

Potřebujete rychlý recept na chutnou večeři nebo oběd? Těstoviny zvládnete připravit raz dva, zajímavou a netradiční chuť přidá šunkovo-smetanové omáčce šalvěj. Mňam!
Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Hamburger na druhou: S pikantní klobáskovou směsí

Hamburger na druhou: S pikantní klobáskovou směsí

Co myslíte, může burger ještě vůbec něčím překvapit? Jeden by řekl, že ne, ale tenhle rozhodně ano. Představte si pořádnou dávku hovězího masa, klobásek, papriky a cibule... To vše v křupavé housce a sklenici vychlazeného piva k tomu. No řekněte sami, dokázali byste tomu odolat?
Chorvatská blitva

Chorvatská blitva

Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
Zapečený brambor se sýrovým tvarohem

Zapečený brambor se sýrovým tvarohem

Pečené brambory patří k létu a táborovému ohni. Jejich vůně nám může vrátit vzpomínky na dlouhé letní večery s přáteli nebo s rodinou. Připomeňte si je s naším jednoduchým receptem!
Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Nejlepší pečené kuře – v mléce

Nejlepší pečené kuře – v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Italská focaccia

Italská foccacia

Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.