Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Hlavní chod
Hlávka zelí obsahuje vitaminy C, E, B, kyselinu listovou a pantothenovou a také cenné minerální látky – sodík, vápník, draslík, hořčík, měď, železo, zinek… Pokud se zelí nechá zkvasit (zvláštní způsob konzervace pomocí mléčného kvašení), jeho léčivý potenciál se ještě znásobí. Funguje pak jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní zelí. Zkrátka – dokonalá kombinace zdraví a chuti!
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
Noky s houbami a tymiánem jsou typické pro severní Itálii. Pomalu se zabydlují i v českých kuchyních. Jejich příprava je náročnější, ale když zvolíte kvalitní suroviny, budete mít gnocchi jako z italské restaurace!
Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Marinovaný losos je jednodušší na přípravu, než se zdá na první pohled. Stačí si vybrat kvalitní maso (chlazené, ne mražené). Podávejte jej s míchanými vajíčky a chlebem s pažitkou.
Cizrnové placičky jsou výborné k rychlé večeři. Pokud se nechcete trápit s namáčením cizrny přes noc, použijte cizrnu v plechovce – je k dostání ve větších supermarketech nebo specializovaných potravinách.