Lahodný džem, který přesvědčí i ty největší mlsné jazýčky. Kombinace třešní a čokolády je totiž neodolatelná. Na chlebu s máslem i na palačinkách.
Pochoutka
Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
Máte rádi, když v kuchyni vše zužitkujete? Tak to se vám bude líbit recept na pesto z listů ředkviček, které jsou v kuchyni často opomíjené, což je škoda, protože obsahují plno vitaminů.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
Malé bramboráčky naservírujte klidně do kovového kyblíčku nebo jiné originální nádobky.
Když nemáte čas na složité a dlouhé pečení, přijde vám vhod tento jednoduchý recept. I neohlášené návštěvě můžete tak ke kávě podávat domácí sušenky.
Oproti běžně kupovaným tyčinkám jsou tyto extrémně zdravé, neobsahují totiž cukr ani jakékoliv přidané látky. Zkuste do nich přidat třeba vanilkovou nebo jinou tresť, abyste jim dodali zajímavou chuť.
Tradiční vánoční zákusek se podával spolu s vánočkou na závěr štědrovečerního menu. Tato kaše s křížalami a sušenými švestkami se nazývá i odvárka nebo tomáškový kompot.