Polévka s řapíkatým celerem a mrkví

Polévka s řapíkatým celerem a mrkví

Jednoduchá a výživná polévka, která zahřeje a dodá tělu potřebné vitamíny. Kombinace řapíkatého celeru, mrkve a aromatického česneku v kuřecím vývaru vytváří lehkou, ale chutnou polévku, kterou si snadno připravíme během chvíle. Připravte si kuřecí polévku s řapíkatým celerem a mrkví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Krémová česnečka s pažitkou a slaninou

Krémová česnečka s pažitkou a slaninou

Klasickou česnečku, neboli oukrop, většina nejspíš dobře zná. Zkusme si připravit její jemnější variantu s pečeným česnekem, která je navíc zjemněná smetanou! Na dochucení se skvěle hodí čerstvá pažitka a nezapomeňme na dokřupava osmaženou slaninu! Uvařte si tuto krémovou česnečku s pažitkou a slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Krevetová polévka Tom Kha Goong

Krevetová polévka Tom Kha Goong

Vydejte se s námi na gurmánskou cestu do jihovýchodní Asie s tradiční thajskou polévkou Tom Kha Goong. Kombinace jemného kokosového mléka, voňavých bylinek a šťavnatých krevet zahřeje a potěší chuťové pohárky. Tento recept je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně, kteří chtějí doma vytvořit autentickou atmosféru Thajska. Připravte si krevetovou polévku Tom Kha Goong s kokosovým mlékem podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Polévka z pečené máslové dýně se smetanou

Polévka z pečené máslové dýně se smetanou

Dýňová polévka je stálicí podzimu. Každý z nás má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Vyzkoušejte polévku z pečené máslové dýně se smetanou podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz.
Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Polévková sezóna je v plném proudu a možná byla škoda nevyrazit také za hranice české kuchyně a připravit si doma nějakou tu exotiku. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz na thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, červeným kari a rýžovými nudlemi. S trochou chilli a zázvoru krásně vás krásně zahřeje a budete si připadat jako v Thajsku na pláži!
Indická čočková polévka

Indická čočková polévka

Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
Bramborová polévka s pažitkou

Bramborová polévka s pažitkou

Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
Japonský ramen - polévka Tonkotsu

Japonský ramen – polévka Tonkotsu

Tonkotsu ramen je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů ramen polévek, který nás přenese do autentické atmosféry japonské kuchyně. Tento vydatný a bohatý vývar, vařený z vepřových kostí, kuřecích křídel a zázvoru, je základem polévky, která spojuje silnou chuť a krémovou konzistenci. Domácí ramen nudle, šťavnaté plátky vepřové plece, marinovaná vajíčka, zázvor a další ingredience dodávají tomuto jídlu na autentičnost! Připravte si vynikající domácí ramen polévku Tonkotsu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Houbová polévka s kroupami

Houbová polévka s kroupami

Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Krémová lišková polévka

Krémová lišková polévka

Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz!
Hráškový krém se špenátem

Hráškový krém se špenátem

Mnoho z nás má polévky spojené se sychravým podzimem, kdy nás příjemně zahřejí. Své místo mají na stole by jim měl ale patřit i v létě. Ideální volbou jsou lehké zeleninové polévky, do kterých můžeme použít čerstvou úrodu ze zahrádky. Připravte si osvěžující hráškový krém se špenátem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!