Bramborová polévka

Bramborová polévka

Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
Višňová polévka

Višňová polévka

Když se řekne maďarská kuchyně - napadlo by vás tam zařadit například studenou polévku z višní nebo lesních plodů? V následujícím receptu si řekneme, jak si višňovou polévku připravíme sami doma.
Kremova chrestova polevka

Krémová chřestová polévka

Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
Bob čorba

Tradiční bulharské jídlo – bob čorba

Kdo neochutná bob čorbu, jako by v Bulharsku ani nebyl. Tato tradiční fazolová polévka je považována za bulharské národní jídlo. Zajímavé je, že nikdy nechutná stejně. V každé části Bulharska se vaří trošku jinak. My vám nyní jeden z možných receptů prozradíme.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
Poctivá hovězí polévka

Poctivá hovězí polévka

Pořádný hovězí vývar patří k poctivé české kuchyni a k hlavní chloubě nejen sváteční tabule. Skvělý vývar potřebuje čas a péči. Svou intenzivní chuť získává pozvolným dlouhým vařením. Stačí jen jeden talíř. V zimě zahřeje a posílí. Kvalitní vývar má léčivé účinky a na nohy postaví téměř každého. My vám poradíme, jak si ho připravit.
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Červená čočka si získala své místo v české kuchyni. Je velmi dobře stravitelná, nemusí se předem namáčet a je uvařená během několika minut. Pokud milujete luštěninové polévky, vyzkoušejte právě červenou čočku! Protože se velmi snadno rozvaří, nemusíte polévku ani zahušťovat. Zkuste si připravit polévku z červené čočky provoněnou orientálním kořením podle našeho receptu.
Vánoční kapustnice

Vánoční kapustnice

Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
Polévka z hlívy ústričné

Polévka z hlívy ústřičné

Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
Polévka Minestrone

Z jednoho hrnce: polévka minestrone

Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.