Zdravá kakaová pomazánka: domácí nutella

Zdravá kakaová pomazánka: domácí nutella

Už nikdy se nevrátíte ke kupované verzi, když jednou vyzkoušíte tuto zdravou čoko pomazánku. A když avokádo nahradíte třeba kokosovým olejem nebo oříškovám máslem, děti vás budou milovat.
Rilletes – masová pomazánka s vůní Francie

Rilletes – masová pomazánka s vůní Francie

Specialita, na kterou Francouzi nedají dopustit – to jsou neodolatelné rilletes (čtěte "rijet"). Tato masová pochoutka pochází z 15. století z oblasti Touraine nacházející se ve střední Francii. Název vznikl jako zdrobnělina výrazu "rille" označujícího podlouhlý špalíček sádla.
Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
Pikantní francouzská pomazánka

Pikantní francouzská pomazánka

Co se zbytkem kopru a trochou ředkviček? Smíchejte je s lučinou a máte připravenou pomazánku na jednoduchou, ale efektní večeři. S rozpečenou bagetou bude skvělá!
Sójová pomazánka s křenem

Sójová pomazánka s křenem

Když přidáte spoustu křenu, nikdo nepozná, že je tato pomazánka ze sóji... Pro dospělé přidejte chilli, pro děti můžete namazaný chleba ozdobit třeba pažitkou nebo kousky ředkvičky.
Slepičí chilli pomazánka

Slepičí chilli pomazánka

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Pikantní zdravá pomazánka

Pikantní zdravá pomazánka

Řeřichy jsou jednou z nejzdravějších bylinek. Vypěstovat si je můžete za oknem nebo je koupit v obchodu. V kombinaci s pikantními ředkvičkami a tvarohem vytvoří výbornou pomazánku nebo dip k nakrájené zelenině.