Domácí preclíky

Domácí preclíky

Domácí preclíky se mohou zdát na první pohled složité na přípravu, ale vůbec tomu tak není, právě naopak. Skvělé je, že vám při jejich přípravě mohou pomoci děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžete je podávat i jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
Celozrnné raženky

Celozrnné raženky

Upéct si doma o víkendu čerstvé pečivo je něco neskutečného. Když se vám z trouby line vůně čerstvého celozrnného pečiva, určitě vytáhnete z postele i toho největšího lenocha a spáče.
Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Tento dip má velmi univerzální použití. Můžete ho dát jen tak do misky k dobrotám připraveným na grilu či drobnému pohoštění. Stejně tak ho můžete namazat na opečenou bagetku, dozdobit řepnými lístky, a mít tak skvělou přílohu.
Pikantní pickles

Pikantní pickles

Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
Bageta s podmáslím

Bagetky z podmáslí a čerstvých bylinek

Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.
Nakládané ředkvičky

Nakládané ředkvičky

Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
Domácí toastový chléb

Domácí toastový chléb

Jednoduchý recept na vláčný bílý toustový chléb se sytě zlatou křupavou kůrkou, který se už po prvním upečení stane stálicí ve vaší kuchyni.
Švestkové čatní

Švestkové čatní

Už vás omrzely běžné omáčky? Vyzkoušejte exotické švestkové čatní. Můžete si jej dát také ke smaženému sýru.
Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.