Tento salát se hodí do teplých jarních dnů i na zahnání odpoledního hladu.
Salát
Topinambury se nemusí loupat, je ale potřeba řádně je očistit od zeminy. Dají se konzumovat i syrové. Pokud se rozhodneme pro tepelnou úpravu, pak se připravují jako brambory - vařené, pečené, grilované. Chuťově jsou příjemně nasládlé a pokrmům dodávají mírně kouřovou příchuť.
Řepa je výborným doplňkem lehkých salátů. V tomto receptu si řekneme, jak si ji jednoduše připravíme a namarinujeme.
Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Pro kvašáky si můžeme zaběhnout do obchodu, nebo si udělat domácí. Není na tom nic těžkého a ten pocit, když jíme vlastní kvašáky a navíc víme, co jsme do nich dali za ingredience, je k nezaplacení.
Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
Pokud chystáte letní venkovní párty, pak je nejlepší si připravit jednoduché menu. S hlavním chodem podávejte zeleninové talíře nebo si zkuste připravit domácí salsu. Je důležité si s tím trochu pohrát a veškeré ingredience nakrájet na malé kousky. A protože nadchází okurková sezóna, máme tu pro vás tip na salsu s nádechem exotiky.
Je to korejská národní pochoutka plná vitamínů, která se podívala i do vesmíru a byla zařazena mezi pět nejzdravějších potravin světa. O čem je řeč? Přece o kimči!
Recept na salát (bohatý na enzymy) podporující játra.
Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
Právě teď na jaře můžeme udělat mnoho dobrého pro své zdraví. Stejně jako se věnujeme uklízení příbytku, měli bychom si najít čas i na úklid vlastního těla.
Jedním z osvědčených způsobů je pitná kúra z řepného kvasu. Ten obsahuje probiotika, která pomáhají obnovovat bakteriální mikroflóru.