Nachlazení a jeho příznaky znají asi všichni – patří mezi ně například kašel, rýma, teplota a únava. Naše babičky ale věděly, jak s nachlazením účinně…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Královnou podzimu je jednoznačně oblíbená máslová dýně! Je velmi chutná, snadná na přípravu a navíc má univerzální použití. Z máslové dýně si v receptech můžeme…
Jedním ze způsobů, jak snižovat množství potravinového odpadu, je správné skladování potravin. Jejich ukládání může být stylové. V tomto článku od Jakvkuchyni.cz přinášíme inspiraci, jak…
Zelí je v české kuchyni velmi oblíbené. Hlávkové zelí patří mezi naše tradiční plodiny a je u nás nejpěstovanější zeleninou. Proč zařazovat zelí do jídelníčku?…
Naše babičky neměly k dispozici tolik kuchyňských vymožeností, jako máme dnes my. Přesto si díky jednoduchým trikům uměly poradit s mnoha situacemi, které jsou pro…
V dnešní době máme nepřeberné možnosti, jak uchovávat potraviny – od vakuovaček až po nádoby specificky určené pro různé druhy potravin. Co ale dělat, když…
Celkem 920 tisíc barevných nádob na tříděný odpad, více než 6 180 obcí zapojených do systému sběru a recyklace odpadu (který je u nás mimochodem budován…
V České republice je houbaření opravdovým fenoménem a tak není překvapením, že se v sezóně lesy houbaři jen hemží. Obzvláště na podzim vyráží do lesů…
V posledních letech se zájem o kompostování v České republice i v celém světě neustále zvyšuje. S rostoucím povědomí o špatném stavu životního prostředí, které…
Kapusta nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Přesto si tato zelenina zaslouží naši pozornost nejen pro své nutriční hodnoty, ale zkrátka proto, že dobře uvařená kapusta…
Vaření jídel je nezbytnou součástí našich životů, pro mnohé je také oblíbenou činností, která překračuje jednoduchý proces přípravy pokrmů s uměleckým projevem. Ve světě kulinářského…