Palčivý problém, který trápí celý svět – littering. Že jste tento termín ještě neslyšeli? Nevěste hlavu, v tomto článku na Jakvkuchyni.cz vám jej důkladně vysvětlíme a…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Mnoho rad a tipů našich babiček je k nezaplacení! To ví i Iva Hüttnerová, která v tomto článku poradí, jak na uchování ovoce a zeleniny,…
Sůl je jedním z nejstarších a nejrozšířenějších přírodních minerálů, který má nespočet využití v domácnosti i v péči o tělo. Obyvatelé ČR patří mezi největší…
Plýtvání potravinami je celosvětový problém, který má negativní dopady nejen na životní prostředí, ale i na naše peněženky. Proč a jak předcházet plýtvání potravinami? Tipy…
Únava není novodobým problémem, už naši předkové se s ní potýkali. I proto zařazovali do svého jídelníčku období půstu. Ten největší spojovali s obdobím Velikonoc,…
Ocet je kouzelný prostředek, kterým naše babičky řešily řadu běžných problémů v domácnosti. Ocet, ten obyčejný a dostupný produkt, je ve skutečnosti tajnou zbraní v…
Třídění odpadu je důležitou součástí cirkulární ekonomiky, která usiluje o minimalizaci produkce odpadu a maximalizaci jeho znovuvyužití. V České republice se třídí především plast, papír,…
Milujete sýry? A víte, že si některé z nich můžeme velmi jednoduše připravit doma? Co všechno k tomu potřebujeme, co je syřidlo a jaké zásady…
Vaření je umění, ale i ti nejzkušenější kuchaři se občas mohou potýkat s drobnými nezdary. Komu z nás se nestalo, že připravil přesolené jídlo, uklouzla…
I přesto, že je ekologická osvěta v ČR na vysoké úrovni a své odpady běžně třídí na ¾ obyvatel, koluje mezi lidmi ještě mnoho mýtů…
Blíží se Velikonoce a s nimi nejen rozkvétající příroda a svátky, ale také oblíbená událost na Jakvkuchyni.cz – Velikonoční schovávačka. Opět máte šanci užít si…