Kelímky od jogurtů, obaly od sýrů, uzenin nebo mikrotenové sáčky od zeleniny a ovoce. S podobnými plastovými obaly se během nakupování potravin setkáváme velmi často, ovšem…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Petru Černockou si všichni pamatují jako Dívku na koštěti a dnes ji znají jako elegantní dámu. Necháte se inspirovat jejími recepty? Máte nějaký tip nebo…
Kdo sní nejvíc potravin v každé rodině? Odpadkový koš. Zkažené nebo přebytečné potraviny končí v koši a za rok jich takto zbytečně vyhodíme až třetinu. Představte si,…
Jak uskladnit luštěniny v kuchyni, aby nepřekážely a byly stále po ruce? Máme pro vás fotonávod, jak vyrobit originální skleničky a připevnit je nad linku. Děti…
Do salátů, na pečení, dušení, grilování, jako přísada do polévek nebo omáček…fenykl se dá použít na mnoho způsobů a všechny chutnají skvěle! Fenykl se v našich…
Hrachové výhonky byly dlouho výsadou asijské kuchyně, ale pro svoji jemnou hráškovou chuť a bohatství vitamínů začínají nacházet místo i v evropské kuchyni. I když…
Jak bude vypadat naše velikonoční menu? Tradiční křenová polévka, jehněčí hřbet pečený v troubě, nádivka a na závěr mazanec. Dáte si také?
Pučálka je naklíčený změklý hrách, který se dá využít v teplé i studené kuchyni. Můžeme ho opéct na pánvičce na sádle, přidat do zeleninových salátů, nebo…
Jehněčí patří mezi neprávem podceňovaná masa. Jehňata jsou živená mlékem, jejich maso jehňat je kvalitní a zdravé, na rozdíl od skopového nemá výraznou chuť, je…
Velikonoční atmosféru si můžete doma snadno vykouzlit během chvilky. Stačí použít jarní barvy a popustit uzdu naší kreativity. A pokud se vám nechce nic vymýšlet,…
Velikonoční stůl zdobí nejčastěji beránek, mazanec, vajíčka nebo také domácí paštika. Zkuste některý z našich receptů a dejte nám vědět, jak vám chutnal, případně se pochlubte, jaké…