Dlouhé roky se v Čechách vařila pouze standardní jídla a úplně se zapomínalo na klasické chuťovky našich předků. Naštěstí poslední roky se pomalu lidé vrací…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Moderní technologie nám nejen zjednodušují práci, ale také přinášejí nové možnosti ve vaření. Díky nim zůstávají v potravinách živiny a tělu prospěšné látky. Teď se…
Abyste se orientovali v spleti různých steaků, připravili jsme pro vás jednoduchý přehled. Většinou se jedná o maso vyzrálé, které zráním získalo křehkost, a proto…
Ačkoliv jsou ryby skvělým zdrojem kvalitních bílkovin a dalších tělu prospěšných látek, je jejich konzumace v českých domácnostech mizivá. Někteří lidé říkají, že jim rybí…
Rádi byste si udělali dobrý roastbeef, ale nevíte jak na to? V tomto článku vám poradíme nejen jak na to, ale také zajímavé tipy, které…
Velká část lidí stále netuší, že má možnost a právo na informace o potravinách, které kupují. Jedná se o mnohem více informací než je váha…
Jak jsme se již zmínili v předchozích článcích, nejhorší formou pro skladování masa je mražení, i když ani to není zcela pravda, k tomu se…
Kromě standardně prodávaných mas můžeme dnes na pultech našich obchodů nalézt také jiné formy masa. Je dobré vědět, jaká úskalí a výhody tyto výrobky přinášejí.…
Máte rádi steaky? Ale bojíte se je dělat doma sami? Nebojte se, nyní vám nabídneme pár tipů. Pochopitelně velmi důležitý je nákup vhodného masa. Maso…
Kromě toho, že je naprosto přirozené jíst maso, ne nadarmo jsme se narodili jako všežravci, tak nám konzumace masa přináší další výhody a látky, potřebné…
Stejně jako ovoce i zelenina je dobré nechat uzrát i maso. Neznamená to, že by se některé nedalo konzumovat začerstva, ale většině druhů zrání jen…