V tomto článku se zaměříme na další druhy mas, nejen na jejich části, ale i jejich využití. Cílem není vyjmenovat všechny druhy, které si můžete…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
O nákupu masa už toho bylo napsáno hodně, ale i přesto mnozí z nás dělají stále stejné chyby. Je jasné, že je vždy lepší nakupovat…
Ne že by samo o sobě nebylo maso dobré, ale přeci jen trocha chuti navíc mu může jen pomoct, jen se to nesmí přehnat. V…
Jak se dusí v papilotě? A jaký druh tepelné úpravy je vhodný pro drůbež? Šéfkuchař radí, jak nejlépe upravovat maso. Vaříme Nechceme vás přesvědčovat,…
Urodilo se u vás hub, že jich máte plné košíky? Nemusíte jíst smaženici každý den. Houby usušte, naložte do octa nebo z nich udělejte prášek.…
Burčák je částečně zkvašený mošt z hroznů, který obsahuje chuťově vyvážený poměr alkoholu, cukru a kyselin. Jde o meziprodukt při výrobě vína, který bývá k…
Vaření nám zabere neuvěřitelných tři sta hodin ročně. Když si správně zorganizujeme práci, budeme nejen efektivnější, ale využijeme lépe i všechny suroviny. Pravidlo první: Experimenty…
Za tichého prodavače by se nejen dle mého soudu zajisté mohl nazvat obal. Podívejme se trochu podrobněji na to, co vše nám může tento prodavač…
Většina z nás si nedovede bez této, na první pohled ne příliš krásné rostliny, představit vaření. A nikomu z nás nevadí, že si při jejím krájení trochu…
Dříve byla jíška (neboli zásmažka) pro českou kuchyni zcela nepostradatelnou ingrediencí. Používala se k zahušťování tradičních polévek a různých omáček. Dnes už některé kuchařky volí…
Aby naše tělo bylo zdravé, je třeba ho také udržovat v zásaditém prostředí. Krev v těle by měla být lehce zásaditá, s ideální hodnotou pH mezi 7,35 a…