Tahle dobrota se skvěle hodí na párty, nebo k posezení s přáteli se sklenkou dobrého vína. Připravte si šťavnaté masové kuličky s chorizem, které jim dodají pikantní šmrnc. Jak si připravit tohle chutné finger food?
Konfitování je jedním ze způsobů pomalého dušení masa. Maso se zalije tukem (rostlinným olejem, nebo sádlem) a při nízké teplotě v rozmezí 80 až 100 stupňů se dlouze dusí. Není třeba se obávat, že bude maso příliš nasáté tukem. Maso totiž tuk neabsorbuje, jen zajistí, že zůstane krásně šťavnaté a zároveň měkké. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to.
Růžičková kapusta je plná vitamínů, esenciálních mastných kyselin a antioxidačních látek. Její pravidelná konzumace prospívá našemu zdraví a navíc si na ní opravdu pochutnáme. Poradíme…
Vyzkoušejte oblíbený recept z kuchyni našich babiček a upečte si šťavnaté maso s příchutí piva. Namísto klasického zelí připravte kedlubnové a jako přílohu nadýchaný houskový knedlík. Tento staročeský pokrm je výtečným tipem na nedělní oběd. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
Fermentované potraviny jsou nabité vitamíny. Kysané zelí má v našich jídelníčcích ne nadarmo dávnou historii. Proč zařadit kysané zelí do jídelníčku? Nač si dát při jeho…
Jakvkuchyni.cz přináší seriál o těstovinách. V úvodním díle si povíme něco málo z historie těstovin, která je tak trochu zamotaná. Také si povíme, čím jsou pro naše…
Na návštěvě v pěti českých domácnostech jsme hledali inspiraci na třídění odpadu v domácnostech. Jakvkuchyni.cz prozradí ve videích, jak návštěvy probíhaly a co zajímavého jsme…
I když jsou pistácie už dlouhá staletí používány především v asijských zemích, našly si postupně cestu i do české kuchyně. S oblibou se používají nejen jako občerstvení “na zobání”, ale jsou součástí mnoha receptů. Pistácie ozvláštní díky své jemně nasládlé chuti a zelené barvě každý dezert. Tyto pistáciové řezy tvoří nadýchané těsto s mletými pistáciemi, plněné jsou lehkým krémem a nakonec je ozdobíme pistáciemi.
Šalvěj lékařská je silně aromatickou bylinou s mnoha účinky na lidský organismus. Lidstvo ji využívá již po mnoho století. Proč a jak šalvěj používat a mnoho…
Hovězí líčka slaví v posledních letech velký comeback! Hodí se skvěle k pomalému vaření a dušení. Líčka jsou nejvíc namáhaným svalem v těle, ale pokud při úpravě nebudeme spěchat a dáme jim čas, odmění se nám skvělým gurmánským zážitkem. Nepodceňujme ani výběr červeného vína - musí být suché a kvalitní.