S dvojčátky jsem byla na rizikovém těhotenství, často jsem měla chuť na něco sladkého, a tak jsem začala více péct. Zkoušela jsem péct vše možné, ale tento recept mě zaujal a dvojčátka v bříšku ho ochutnala snad dvacetkrát. Teď je prckům rok, méďové se jim moc líbí, ale zatím je jíme my s tatínkem. Až budou větší, asi už nám nic nenechají.
Suroviny a postup:
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 – 3/4 hrnku mléka
- 1 vejce
- 50 g čokolády nebo nutelly
- kousek másla
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- vlašské ořechy
Z bílků vyšleháme sníh. Utřeme olej se žloutkem a s trochou cukru. Utřenou směs se žloutkem okořeníme kůrou, osolíme, a nakonec přimícháme mouku a mléko. Přidáme sníh a vlašské ořechy. Polovinu připraveného těsta obarvíme kakaem.
Do formy (já jsem použila formu s medvídkamy nalijeme polovinu světlého těsta bez kakaa. Na druhou polovinu směsi nalijeme těsto s kakaem a nakonec ho zalijeme opět světlým těstem. Naplněné formičky pečeme asi 45 minut (přibližně jako formu s bábovkou).