Čtenářka Aneta peče: Čokoládoví brumíci

S dvojčátky jsem byla na rizikovém těhotenství, často jsem měla chuť na něco sladkého, a tak jsem začala více péct. Zkoušela jsem péct vše možné, ale tento recept mě zaujal a dvojčátka v bříšku ho ochutnala snad dvacetkrát. Teď je prckům rok, méďové se jim moc líbí, ale zatím je jíme my s tatínkem. Až budou větší, asi už nám nic nenechají.

silene foto

Suroviny a postup:

  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/2 – 3/4 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 50 g čokolády nebo nutelly
  • kousek másla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • vlašské ořechy

 

Z bílků vyšleháme sníh. Utřeme olej se žloutkem a s trochou cukru. Utřenou směs se žloutkem okořeníme kůrou, osolíme, a nakonec přimícháme mouku a mléko. Přidáme sníh a vlašské ořechy. Polovinu připraveného těsta obarvíme kakaem.

Do formy (já jsem použila formu s medvídkamy nalijeme polovinu světlého těsta bez kakaa. Na druhou polovinu směsi nalijeme těsto s kakaem a nakonec ho zalijeme opět světlým těstem. Naplněné formičky pečeme asi 45 minut (přibližně jako formu s bábovkou).

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*