Jitka doma peče nejraději malé dortíčky (cupcakes), u kterých může využít svoji fantazii a přizpůsobit je chuti druhých. Mezi její oblíbená jídla patří hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší.
Jitka se s námi podělila o oblíbený recept na čokoládové dortíčky s tvarohovým krémem a ledovými kaštany. Jak na to?
Suroviny
24 dortíčků – cupcakes
Těsto na dortíčky
- 500 ml vařicí vody
- 400 g krupicového cukru
- 350 g polohrubé mouky
- 230 g změklého másla
- 100 g holandského kakaa
- 4 vejce
- 2 kypřicí prášky do pečiva
- špetka soli
Tvarohový krém s ledovými kaštany
- bílý jogurt
- smetana ke šlehání
- ztužovač
- Ledové Kaštany
Příprava a postup
Dortíčky (cupcakes)
Troubu si předehřejeme na 190° C. Kakao rozmícháme ve vařicí vodě a necháme vystydnout. Vyšleháme společně máslo, cukr a vejce. Poté přidáme do vyšlehané směsi suché suroviny a studené kakao. Těstem naplníme košíčky na muffiny a pečeme v troubě 20 minut. Než se nám cupcakes upečou, připravíme si krém.
Tvarohový krém
Ze surovin na krém vyšleháme hladkou polevu, do které nastrouháme kaštany. Krém dáme do lednice do té doby, než ztuhne. Po upečení necháme cupcakes vystydnout a poté je ozdobíme krémem. Můžete je dozdobit ledovými kaštany, kakaem či posypat oříšky.