Tento recept mě zachrání vždy, když se s dětmi vrátím pozdě odpoledne z parku. Za deset minut je vše pokrájeno, připraveno, stačí pak uvařit rýži (ta se navíc vaří sama :-)) a bytem se line krásná vůně. Všichni si přidají aspoň jednu porci. A navíc je to super zdravé.
Suroviny a postup
- 600 g kuřecí prsní řízek
- 3 ks paprika bílá
- 1 ks paprika červená
- 1 ks paprika žlutá
- 1 svazek jarní cibulky
- tymián
- sůl, pepř
- sojová omáčka
- kari koření
- bramborový škrob
- olivový olej
- rýže (v mém případě ve varných sáčcích) a asi 10 ks hřebíček
Omytá a očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím na větší (wok) pánvi rozpálíme pár kapek olivového oleje.
Kuřecí nudličky na pánvi zprudka opečeme. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nakrájíme. Já krájím papriky na větší kousky, zůstanou tak krásně křupavé. Po pár minutách ke kuřecí směsi přidáme nakrájenou jarní cibulku, podlijeme trochu vody a necháme dál dusit. Přidáme čerstvý nebo sušený tymián, sůl, pepř, sojovou omáčku, kari koření. Pro zahuštění můžeme přidat trochu bramborového škrobu. Ten celou omáčku zahustí a vznikne sosík.
Chcete se podělit o své recepty s dalšími čtenářkami Jakvkuchyni.cz?? Napište nám do zpráv na Facebooku!
Když je kuřecí směs téměř hotová, vhodíme pokrájenou zeleninu. Já nechám provařit opravdu jen cca 3 minutky, ale kdo chce mít zeleninu měkčí, nechá vařit déle. Někdy přidávám i pár burských oříšků, které jsem momentálně doma neměla. Rýži uvaříme dle návodu společně s 10 ks hřebíčku pro krásnou vůni. Hotovo 🙂
Klára o svém receptu: Je to rychlé jídlo, které máme moc rádi a vždy k němu měníme přílohu, tentokrát jsem zvolila rýži vařenou s pár kousky hřebíčku pro krásné aroma, ale můžete obměnit např. s pečenými americkými bramborami, ale výborně se hodí i těstoviny.