Kotlety pečené zároveň s přílohou? Tento báječný trik mi poradila kamarádka. Neušpiním tolik nádobí a navíc bylinková marináda z kotlet krásně ochutí i brambory. Vše servíruji v zapékací míse rovnou na stůl.
Suroviny (4 porce)
- 4 kotlety
- 1 kg brambor
- 6 lžic oleje
- hrst bylinek: rozmarýn, tymián, oregano
- 12 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 2 smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- tuk na vymazání formy
Nejdříve si připravíme marinádu na kotlety. Nasekáme bylinky na jemno, smícháme je s prolisovanou polovinou česneku a olivovým olejem.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme je marinádou. Marinujeme nejméně 2 hodiny v chladničce.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Do zapékací mísy, vymazané máslem, poklademe plátky brambor. Brambory posypeme cibulí, česnekem a nakonec položíme kotlety.
Vše zalijeme smetanou, vložíme do nejnižší části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu.