Miloslava je cukrářka, pekařka a kuchařka amatér. Tvoří jen pro svou rodinu a známé, s radostí a láskou. Vyzkoušejte její osvědčený recept na makronky, které se vždy podaří.
Suroviny a postup:
- 3 odleželé bílky (dva dny)
- 50 g cukru krupice
- 200 g cukru moučka
- 110 g mandlové mouky
- potravinářské barvivo
- potravinářské gelové barvy
Z odleželých bílků vyšleháme hustý sníh, postupně přidáme krupicový cukr a dále šleháme. Do bílků přidáme potravinářské barvivo. Postupně vmícháváme mandlovou mouku a cukr moučka.
Pomocí cukrářského sáčku tvoříme rovnou na plech makronky, z této dávky jich máme 32. S plechem několikrát poklepeme a necháme makronky zaschnout. Až makronky přestanou na dotyk lepit, dáme je do trouby a pečeme na 160°C 12 minut. Necháme je vychladnout a spojíme náplní, třeba vyšlehaným mascarpone s vanilkovou trestí, několika jahodami nebo malinami.