Obyčejné muffiny získají díky arašídovému máslu novou dimenzi chuti. Kontrast hořkého másla a decentní čokolády je prostě nezapomenutelný. Recept čtenářky Olgy zvládnete upéct za půl hodiny.
Suroviny (5 muffinů)
- 200 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 35 g hladké mouky
- 3 vejce
- 5 lžiček arašídového másla
Postup
- Čokoládu a máslo rozpustíme v hrnci za mírné teploty.
- Mezitím vyšleháme vajíčka s cukrem, přidáme čokoládovou směs a vmícháme mouku.
- Máslem vymazané formičky naplníme do poloviny připraveným těstem.
- Na těsto dáme lžičku arašídového másla a opět nalijeme těsto.
- Pečeme v troubě 20 minut na 200 °C.
- Podáváme ozdobené šlehačkou.