Čtenářka Olga vaří: Sekaná ze sladkých brambor

Dietní varianta sekané podle čtenářky Olgy, využívá netradiční zeleninu – sladké brambory. Těmi nahradíme část masa. Při dochucování nesmíme zapomenout na libeček a další bylinky a dále na cibuli a česnek. Sekaná tak bude mít výraznou chuť. Namísto sladkých brambor můžeme použít i obyčejné, které je třeba zbavit přebytečné vody.

Sekaná ze sladkých brambor

Suroviny (pro 4 osoby)

  • 250 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhanky nebo špaldové mouky
  • 1-2 větší batáty
  • 1 cibule 
  • 1 žloutek
  • máslo
  • libeček
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Batáty oloupeme a uvaříme.
  2. Po vychladnutí je v misce rozmačkáme.
  3. Na másle zpěníme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a krátce orestujeme.
  4. Dochutíme solí, pepřem a libečkem.
  5. Masovou směs smícháme s připravenými batáty a vše spojíme vaječným žloutkem.
  6. Pečicí formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme péct sekanou.
  7. Sekanou ze sladkých brambor pečeme v troubě na 190 °C cca 60 minut.
  8. Podle potřeby můžeme podlévat máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*