Zdeňku nebaví dlouhé vyvařování, má ráda rychlá jídla, u kterých si ráda hraje s jejich barevností –jak říká, aby pokrm lahodil také oku. Před třemi lety se Zdeňka obrátila na výživovou poradkyni a díky zdravému jídelníčku dokázala zhubnout 25 kg. Dodnes se snaží jíst zdravě a jídlo připravuje každý den, jak pro sebe, tak i pro svoji maminku, které zdravá strava pomohla ke zlepšení zdravotního stavu. Mezi Zdeňky oblíbená jídla patří zeleninové saláty, ryba, kuřecí a krůtí maso.
Suroviny a postup
Pro 3–4 porce
- cibule
- česnek
- řepa
- mrkev
- cuketa
- 3 sladkokyselé okurky
- uvařené vejce (nemusí být)
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce hořčice
- grilovací koření, sójová omáčka, sůl, pepř
Na troše olivového oleje zpěníme cibulku, česnek, na kostky nakrájenou řepu, mrkev a cuketu. Zeleninu podusíme spolu s trochou vody, okořeníme grilovacím kořením, solí a pokapeme sójovou omáčkou. Zeleninu takto vaříme do poloměkka a pak ji dáme vychladit.
Do studené směsi zamícháme hořčici, bílý jogurt a nakrájené sladkokyselé okurky. Můžete také přidat uvařené vejce. Zeleninovou směs promícháme a dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.