Daniel vaří: Dýňová polévka s obláčkem ricotty

Dýňová polévka je snadné jídlo, které si můžete připravit během chvilky. Podzim a začátek zimy je pro mne obdobím, kdy jsou polévky na denním pořádku.
A právě silný krém z dýně, kterou jsem si hned zamiloval, když mi poprvé vyrostla na zahradě, je to pravé.

Daniel vaří: Dýňová polévka s obláčkem ricotty

Sytě oranžová barva obohacená cizokrajným kořením dodá energii pro dlouhé noci a krátké zimní dny. 

Suroviny (6 osob)

  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 1 dýně hokaido
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g ricotty
  • 2 cibule
  • koření garam masala a kurkuma
  • sůl, pepř
  • chilli paprička (nemusí být)

Postup

  1. Na mírném ohni lehce osmahněte cibulku a přidejte pro rozvonění 2 lžičky garam masaly a lžíci kurkumy.
  2. Nechejte směs chvíli na rozpálené pánvi.
  3. Pak přidejte dýni, kterou nejdříve vydlabete a odstraníte z ní měkkou část se semínky.
  4. Zhruba po 5 minutách vše zalijte zeleninovým vývarem a nechejte asi 15 minut vařit.
  5. Následně rozmixujte a dochuťte pepřem a solí.
  6. Na talíři pomocí 2 lžic uděláte obláček z ricotty a podáváte.
Kdo rád ostřejší chutě, tak ozdobí talíř kousky chilli papriček.
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*