Konec zimy, to znamená masopust, tedy doslova půst od masa. Stejný význam má i karneval – pochází z latinského carne (maso) a vale (sbohem). Oslava přicházejícího jara se nese ve znamení boží milosti, koblih a koláčů. Tyto sladké pochoutky byly zároveň i posledním tučným jídlem před půstem. Vy si ale tyto sladké dobroty můžete vychutnat po celý rok. Před sezónou hubnutí do plavek ale chutnají nejlépe :-).
Nadýchané koblihy
Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské...
Recept - suroviny a postupAsi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout....Masopustní koláče
V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a...Boží milosti neboli kraple