V jarním duelu jsme se zaměřili na zelené, lehké a chutné pomazánky, které jsou rychlé a snadné na přípravu, zároveň však zasytí a ještě dodají dostatek vitaminů a energie. Vybrali jsme pro vás dva recepty: pomazánku z medvědího česneku a pomazánku z hrášku. Mňam!
Jarní hrášková pomazánka
Paní Eva je výživová poradkyně, která lidem pomáhá jíst zdravě a hubnout bez nutnosti držet dietu. Kromě toho je také skvělou kuchařkou s lahodnými recepty. Zkuste třeba tuto chutnou a rychlou pomazánku.
Suroviny
- 1-2 šalotky
- sáček mraženého hrášku, anebo stejné množství čerstvého (dle sezony)
- sůl
- pepř
- čerstvý sýr
- ředkvička
- pažitka
Postup
- Šalotku zpěníme na másle, přidáme hrášek a prohřejeme ho.
- Přidáme sůl a pepř a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
- Na kváskový chléb namažeme vrstvičku čerstvého sýra, na tu potom hráškovou pomazánku a dozdobíme pažitkou a ředkvičkami.
Pomazánka z medvědího česneku
Monika je skvělá food blogerka pocházející ze Slovenska, zaměřuje se na pokrmy připravené z čertvých a zdravých surovin. Výsledek potom lahodí i oku, protože ve volném čase ráda fotí a jde to poznat.
Suroviny
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 polévková lžíce francouzské hořčice
- 10 lístků medvědího česneku
- sůl
- pepř
Postup
Medvědí česnek natrhejte na malé kousky a rozmixujte se všemi dalšími ingrediencemi. Hotovou pomazánku podávejte s pečivem dle chuti, nejlépe bude chutnat s celozrným chlebem.